Johanna.reismee.nl

Videos

Callosa watervallen

12 t/m 16 october Bali

In de middag op weg  voor een bezoek aan de koninklijke tempel Taman Ayan van het Mengwi Rijk. Na een wandeling rond deze prachtige tempel, vertrokken we naar Alas Kedaton Monkey Forrest. In deze bosrijke omgeving zagen we honderden apen in hun  leefomgeving  Daarna naar de Tanah Lot tempel die gebouwd is op een rots in de zee en zeer beroemd is vanwege haar spectaculaire uitzicht tijdens de zonsondergang. 

10 en 11 october 2012 in Malang

Met z'n allen heel vroeg naar de zonopkomst bij de Bromo

Daarna naar de vogeltjes markt in Malang een markt waar je maar niet naar moet kijken met westerse ogen:-(((

Gezellige muziekavond hotel Malang

Met een reisleidster die echt goed kon zingen, een zingende tweeling uit onze reisgroep en een heel lenige barman was het nog lang onrustig in het hotel

Fotos rondreis Indonesie

6 tot 9 october 2012 van Bandung via Yogyakarta naar Solo

Van Bandung reizen we in de ochtend per trein naar Yogyakarta. Een schitterende tocht door de prachtige natuur. Onderweg  vergezichten met rijstvelden, vijvers en dorpjes. Bij aankomst op het treinstation in Yogyakarta naar het Yogyakarta Plaza hotel waar we de komende twee nachten verblijven.


 Yogyakarta

We beginnen met een stadstour door Yogyakarta, met onder andere een bezoek aan het paleis van de Sultan, uit 1756, dat ook wel de 'Kraton' wordt genoemd. Tevens bekijken we het Water Paleis, het Koninklijke zwembad dat tussen 1758 en 1765 gebouwd is In de middag volgt een bezoek aan het Borobudur. De Borobudur is het bekendste monument van Indonesië, de 8e-eeuwse Borobodur is een wereldwonder! tegen een heuvel aangebouwde, op tien terrassen gelegen ‘bedevaartscomplex',  De Borobudur is thans een beschermd UNESCO monument.

Vandaag gaan we naar het hindoetempelcomplex Prambanan. De indrukwekkende hindoetempel Prambanan is een gigantisch tempelcomplex waar over de ontstaansgeschiedenis verschillende verhalen de ronde doen. Daarna richting Solo, waar we de nacht doorbrengen.

van Jakarta via Bogor naar Bandun 4 en 5 october 2012

We verlaten Jakarta en gaan op weg naar Bandung. Onderweg stoppen we bij het koloniale stadje Bogor (het vroegere Buitenzorg), met de prachtige botanische tuin. We rijden door de uitgestrekte theeplantages van Puncak, Verder naar Bandung, hoofdstad van West-Java

Aankomst in Jakarta 3 october 2012

Na aankomst in Jakarta volgt een korte stadstour langs de bezienswaardigheden van Jakarta. We maken  een fotostop bij het Fatahillah-plein, het Nationaal museum ,cafe Batavia en de schilderachtige houthaven Sunda Kelapa,

Rondvaart over Den Dieze in Den Bosch

Een aanrader voor een dagje uit in Den Bosch.De video gaat over de Jeroen Bosch vaarroute.

De Binnendieze is de verzamelnaam van een aantal stromen in de binnenstad van 's-Hertogenbosch.

Omdat de stad in verleden nauwelijks ruimte had zich uit te breiden, is in de loop van de tijd een groot deel van de Binnendieze overkluisd, dat wil zeggen overbouwd met huizen. De beken waren (en zijn) daardoor nog nauwelijks als zodanig te herkennen. De ontwikkeling is hier dus heel anders geweest dan bij Hollandse steden, waar de grachten voor de huizen liepen. De beken gingen steeds meer fungeren als riool. De populatie knaagdieren moest in toom gehouden worden door speciale rattenvangers die de beesten met gekookte aardappels lokten om ze in het duister letterlijk aan de haak te slaan. Halverwege de 20e eeuw besloot men het water te dempen, maar vanwege het unieke karakter is hiertegen verzet ontstaan. Toen dit succes had is men in 1973 met de restauratie begonnen. De restauratie was klaar in het najaar van 1998.

Tegenwoordig behoort een boottochtje over de Binnendieze en onder de stad tot een van de toeristische hoogtepunten van 's-Hertogenbosch

De grote stroom

Dit is de oude hoofdstroom van de Dieze, die tegenwoordig als Dommel de westelijke tweede stadsgracht vormt. Het riviertje kwam door de nog bestaande Grote Hekel in het zuiden de stad binnen, maakte een bocht naar het oosten, nam daar de Aa in zich op en draaide meteen scherp naar het westen om bij het huidige Kruithuis de noordelijke stadswal te doorbreken. Tegenwoordig is deze tak doodlopend: de Waterpoort, het grootste restant van de eerste omwalling van de stad, laat het tot zijn deuren dringende water niet meer binnen. De aparte rondvaart hier is dus meer een "op en neer-vaart". Er zijn echter plannen om de achterliggende Marktstroom weer uit te graven. De Groote Stroom is maar ten dele overkluisd en dus zeer geschikt voor de minder dapperen onder ons. De stroom begint bij het Voldersgat en stroomt daar in noordelijke richting. De stroom kent tien overbruggingen, waaronder de Judasbrug en de Geerlingsebrug. Ter hoogte van het Herman Moerkerkplein vertakte de stroom in twee stromen. Eén van deze stromen was de Marktstroom die bij de aanleg van het Tolbrugplein en het Burgemeester Loeffplein ter hoogte van die pleinen in 1962 is gedempt. Vanaf de vroege negentiende eeuw kwam het uit in de Smalle Haven.
De Vughterstroom
Dit was vroeger een beek die liep vanaf een punt even ten zuiden van de Vughterstraat, bij de kruising met de Berewoutstraat. Bij grote waterafvoer werd deze beek tot een westelijke zijtak van de Dieze. Het sneed dan de voornoemde bocht van de Dieze af. De huidige Vughterstroom begint op het punt waar de Kleine Vughterstroom samenkwam met de reeds gedempte Parkstroom. De uitmonding van de Vughterstroom werd later tot de haven van de stad. Er waren vele zijstroompjes die tegenwoordig een vele honderden meters lang labyrint vormen van overkluisde watergangen, met tot de verbeelding sprekende namen als het "Hellegat", dat in de oorlog nog gebruikt werd als onderduikplaats. Het systeem sluit bij de kolk van de Grote Hekel aan op de Groote Stroom. De directe doorgang naar de oude haven is echter geblokkeerd. Niet aan claustrofobie of arachnofobie lijdende belangstellenden kunnen reserveren voor drie rondvaarttrajecten in het systeem van de Vughterstroom.  

bron:Wikipedia

Fotos rondreis Cappadocie/Turkije

Fotos genomen tijdens de ballonvaart en omgeving

Rondreis Cappadocie Turkije

De landstreek Cappadocië is een van 's werelds grootste natuurwonderen. De hoogvlakte waarin deze kuil zich bevindt, ontstond na een enorme uitbarsting van drie vulkanen zo'n 40 miljoen jaar geleden. De erupties en de vulkanische neerslag, die op de grote uitbarsting volgden, hielden vele duizenden jaren aan. In de miljoenen jaren daarna, sleten de extremen van het landklimaat en de rivier de Kizilirmak het plateau uit. De vorming van de typische tufsteenkegels komt grotendeels door harde stukken lava die oorspronkelijk in de enorme `tufsteenkoek' lagen. Door erosie kwamen ze bloot te liggen, waarna wind en water minder invloed hadden op het onderliggende tufsteen. Op plaatsen waar deze harde stenen in de tufsteenkoek ontbraken, vormden zich tafelformaties, waarin rivieren diepe ravijnen uitsleten. Al in de prehistorie werd dit gestolde lava gewonnen en werden de markante tufsteenkegels uitgehakt tot woningen. Vanaf deze tijd tot de jaren 1950, toen op last van de regering deze holwoningen verlaten werden, woonden hier mensen. Millennium na millennium. En vandaag de dag zien sommige rotswanden en kegels er dan ook uit als gatenkaas.
bron: Wikipedia

Nijlcruise Egypte

Nijl cruise Egypte

Dag 1:Na aankomst op de luchthaven gaan we naar de kades van Luxor (het grootste openluchtmuseum van de wereld). aan boord van de boot RAA 1.

Dag 2:Vandaag gaan we naar Karnak & Luxor tempels. De tempel van Luxor ligt midden in de huidige stad. Het is een van de best bewaard gebleven tempelcomplexen uit de Egyptische oudheid. De tempels van Karnak zijn één groot museum en het grootste religieuze bouwwerk in de wereld. De reis wordt voortgezet naar Edfu.

Dag 3:Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de Horus Tempel in Edfu, een van de best bewaarde tempelcomplexen uit de oudheid. Na het bezoek aan Edfu kregen we de lunch aan boord en konden we in de middag genieten van het uitzicht vanaf de boot over de oevers van de Nijl. De boot vaart door naar Aswan.

Dag 4:Vandaag bezoek aan de lage Aswandam uit 1902, en de Hoge Aswandam, een van de grootste en indrukwekkendste stuwdammen ter wereld. Vervolgens per kleine boot naar de Philae tempel, schitterend gelegen op een eiland in de Nijl. Vervolgens gingen we een tocht per Felouka, een traditionele Egyptische zeilboot, maken over de Nijl, met een bezoek aan Lord Kitschner eiland, waarop zich de botanische tuinen bevinden.

Dag 5:In de ochtend hadden we de keuze Of de mogelijkheid om Abu Simbel te bezoeken of na het ontbijt zonnen, lezen of genieten van alle vergezichten terwijl de boot koers zet richting Kom Ombo. In de middag gaan we een bezoek brengen aan Kom Ombo en diens tempel.

Dag 6:Een dag van rust. Een heerlijke dag op de boot. We varen richting Luxor. Aankomst in de loop van de dag.

Dag 7:Vroeg in de ochtend naar de westzijde van de Nijl. We brengen een bezoek aan de vallei der Koningen met vele graven van oude farao's, de tempel van koningin Hatsepsut, die de enige vrouwelijke farao van betekenis is geweest en de Kolossen van Memnon. In de vorm van een licht show wordt het verhaal verteld van de farao‘s en de tempels die zij achterlieten.

Dag 8:Na een week vol hoogtepunten de terugvlucht naar Amsterdam.

kustweg Napels/Almalfi/Sorrento

De Costiera amalfitana (Amalfitaanse kust of Amalfikust) is een deel van de kust van de Italiaanse provincie Campania, gelegen aan de zuidkant van het schiereiland van Sorrento. Het loopt van Positano in het westen tot aan Vietri sul Mare in het oosten. Het wordt beschouwd als één van mooiste kusten van de wereld, vanwege het natuurschoon. Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

De kust ontleent zijn naam aan het stadje Amalfi,

Rondreis Italie

Florence,Rome,Pompeii, Napels,Capri, Sorrento,Luca,Pisa

Fotos rondreis Italie

Fotos genomen op verschillende plaatsen in Italie

Pompeii Italie

Pompeii ligt ten zuidoosten van de Vesuvius, ongeveer 10 km van de krater. Het ontstond aan het riviertje de Sarno (Latijn: Sarnus), waarvan de benedenloop in de oudheid bevaarbaar was. Het lag ongeveer 500 m van zee en had een haven (die nog niet precies gelocaliseerd is); na de uitbarsting van de Vesuvius is het 2 km van zee komen te liggen

Pompeii was ook de naam van een provinciestad met ongeveer 20.000 inwoners die bestond van de 7e eeuw voor Christus tot in de eerste eeuw na Christus. Osken, Samnieten, Grieken, Etrusken en Romeinen lieten er allemaal hun sporen achter. Pompeii, dat in 62 n.Chr. al door een aardbeving was getroffen, werd in 79 bedekt door as als gevolg van een uitbarsting van de Vesuvius. Het is daardoor een van de best bewaarde Romeinse steden geworden.

Nadat de eerste overblijfselen al aan het eind van de zestiende eeuw werden ontdekt, worden al sinds de 18e eeuw archeologische opgravingen verricht. Sindsdien zijn grote delen van de stad blootgelegd en geeft de plaats een goed geconserveerd beeld van het Romeinse dagelijks leven. Pompeii staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO
bron:Wikipedia

Nationalpark Hainich/Der Baumkronenpfad Duitsland

e Baumkronenpfad Hainich is de tweede langste en hoogste boomkroonpad in Duitsland. Hij was als de tweede Baumkronenpfad Duitsland op Augustus geopend in 2005 en ligt vlak bij het ??Forsthaus Thiemsburg in hetzelfde bosgebied van Hainich

De boomkroonpad maakt een comfortabele wandeling door de boomtoppen en boomtoppen. Het is verdeeld in vier secties gegeven door respectieve poorten ( vleermuizen , spechten , wilde kat , en vlinder) achtereenvolgens ingevoerd. In de glazen kap op het observatiedek van de toren en binnen zijn er meer tentoonstellingen en informatie panelen. Op het dak van de toren is er een weerstation , die van de Universiteit van Göttingen wordt bediend 

Schotland

Schotland is een voormalig koninkrijk en vormt met Engeland, Noord-Ierland en Wales één soevereine staat:
het Verenigd Koninkrijk. Het omvat het noordelijk deel van het eiland Groot-Brittannië en grenst in het zuiden aan Engeland. Schotland kent een eigen rechtsstelsel, vlag, bankbiljetten en binnenlands bestuur en vormt een constituent country binnen het Verenigd Koninkrijk.