Johanna.reismee.nl

Spanje Costa Blanca

Spanje Costa Blanca

Afgaande op de leuke verhalen van kennissen nu toch ook eens Spanje bezoeken voor een wat langere tijd.De gehele maand Maart naar de Costa Blanca met gemiddeld een temperatuur van zo tegen de 20 graden.Heel veel zon en niet te warm om veel te ondernemen
Het appartement lag in een km of 8 buiten Althea en net voor Calpe, dus lekker rustig aan het strand.
Was het plan eerst om met eigen auto te gaan bleek het zelfs goedkoper te zijn om te vliegen en op het vliegveld in Alicante een auto te huren voor een maand.

Altea

De plaats Altea ligt ten zuiden van Moraira, op ongeveer een half uurtje rijden. In kilometers is het korter om langs de kust via Calpe te rijden, maar in de praktijk is de route langs snelweg A7 iets korter en voor eventuele medepassagiers wat aangenamer omdat je minder bochtenwerk voor je kiezen krijgt. Eenmaal in Altea aangekomen is het eventjes kijken waar je naartoe wilt, want hier ligt de oude binnenstad niet langs de kust maar op een heuvel die waardoor de Virgin del Consuelokerk met haar blauwe koepels uittorent boven de stad.
Wie de oude binnenstad wil bezoeken zal door vrij nauwe straatjes naar boven moeten rijden en kijken of er daar geparkeerd kan worden. Parkeren kan ook aan de randen van de binnenstad in enkele parkeergarages. Je moet dan echter wel een stukje omhoog lopen voordat je mag genieten van het prachtige plein bij de kerk Nuestra Señora del Consuelo en het indrukwekkende uitzicht op Altea, de Middellandse Zee en het verderop gelegen Benidorm. Het plein zelf is ook bijzonder sfeervol, zeker als de avond valt. De terrassen zitten hier dan ook vrijwel elke avond erg vol. Een aantal kunstgaleries maken het plaatje compleet. Wie een beetje goed oplet zal ook in het centrum zelf wat kunstwerken kunnen spotten.

Behalve het plein vallen hier ook de straatjes op met de vele witte huisjes. Deze straten stammen uit de tijd dat de moren hier de scepter zwaaiden en veel huizen zijn nog redelijk in de oorspronkelijke staat. Een wandeling door de met kiezels ingelegde wandelpaden en trappen is zeker de moeite waard, vergeet zeker niet om je fotocamera mee te nemen zodat je hier een aantal prachtige plaatjes kunt schieten. Wie de Moorse kerk op haar mooist vast wil leggen moet dat eigenlijk niet in de stad zelf doen maar dan het beste met het ochtendlicht een mooi plekje opzoeken op één van de heuvels ten noordwesten van de stad. Vergeet niet om lens met goed telebereik mee te nemen (minimaal 200-250 mm voor een digitale camera, beter nog 300 of 400 mm) en een (hand)statief om scherpe foto's te maken.

uit Wikipedia:

Wat info over de Costa Blanca in Spanje

De Costa Blanca (Spaans voor witte kust) is te vinden in het zuidoosten van Spanje tussen de dorpen Denia en Pilar de la Horadada en heeft een kustlengte van 244 kilometer met veel zandstranden. Het totaal aantal stranden is 74! De naam Costa Blanca is bedacht in 1957 door de luchtvaartmaatschappij BEA (British European Airways) die toen begon met vluchten tussen Londen en Valencia, vanuit de lucht kun je de vele witte stranden zien en het was tegelijkertijd een goede verkoop slogan. De kust wordt ook wel wit genoemd wegens de uitbundige amandelteelt (bomen met roze-witte bloesem) in het verleden. De temperatuur is gemiddeld 18 graden.

Enkele steden aan de Costa Blanca zijn

  • Alicante - Stad met een luchthaven
  • Benidorm - Toeristenplaats, met hoge torenflats
  • Calp - Toeristische plaats, met hoge torenflats.
  • Cartagena - Stad gelegen tussen twee bergen en aan zee met een grote marinehaven.
  • Elx - Stad met een groot palmenbos en een museum over de geschiedenis van de Costa Blanca.
  • Murcia - Universiteitsstad, hoofdstad van de regio Murcia. Deze stad behoort niet tot de Costa Blanca maar is zeker het bezoeken waard

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!