Johanna.reismee.nl

6 tot 9 october 2012 van Bandung via Yogyakarta naar Solo

Van Bandung reizen we in de ochtend per trein naar Yogyakarta. Een schitterende tocht door de prachtige natuur. Onderweg  vergezichten met rijstvelden, vijvers en dorpjes. Bij aankomst op het treinstation in Yogyakarta naar het Yogyakarta Plaza hotel waar we de komende twee nachten verblijven.


 Yogyakarta

We beginnen met een stadstour door Yogyakarta, met onder andere een bezoek aan het paleis van de Sultan, uit 1756, dat ook wel de 'Kraton' wordt genoemd. Tevens bekijken we het Water Paleis, het Koninklijke zwembad dat tussen 1758 en 1765 gebouwd is In de middag volgt een bezoek aan het Borobudur. De Borobudur is het bekendste monument van Indonesië, de 8e-eeuwse Borobodur is een wereldwonder! tegen een heuvel aangebouwde, op tien terrassen gelegen ‘bedevaartscomplex',  De Borobudur is thans een beschermd UNESCO monument.

Vandaag gaan we naar het hindoetempelcomplex Prambanan. De indrukwekkende hindoetempel Prambanan is een gigantisch tempelcomplex waar over de ontstaansgeschiedenis verschillende verhalen de ronde doen. Daarna richting Solo, waar we de nacht doorbrengen.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!